Deze 22-daagse camperreis start en eindigt in Whitehorse. U vliegt vanaf Amsterdam met Air Canada naar Whitehorse waar u een eerste nacht in een hotel nabij de luchthaven verblijft. Vanuit hier kunt u deze gezellige stad ontdekken. De stad voelt dorps. Met gezellige winkeltjes, restaurantjes en natuurlijk de historische S.S. Klondike. Op dag 2 haalt u de camper op en kan uw avontuur van start gaan!

Houdt u van cultuur, prachtige natuur en vrijheid dan is Canada uw land. Houdt u van prachtige , maar ongerepte natuur, heeft u een hekel aan massatoerisme, schuwt u het niet om ‘alleen’ te zijn, bent u een avonturier, zelfstandig en dopt u graag uw eigen boontjes, wilt u niet geijkte paden volgen en volgt u graag uw eigen koers? Dan is Canada uw land, maar Yukon ‘the place to be’. Spelen in de achtertuin van Canada, dat doet u hier. Geen pottenkijkers, niks dertien in een dozijn, letterlijke hoogtepunten in de vorm van de gletsjers in Kluane National Park, oneindige verlaten highways die de poolcirkel doorkruisen en een bevolking die nog zo puur is als de natuur zelf, is een ervaring die u niet mag missen. The Yukon is een oase van rust maar zeker niet voor softies.

Dawson City, een walhalla voor pioniers en avonturiers, centrum van de Klondike. Onverharde straten en kleurrijke gebouwen die eruit zien als het decor van een filmset maar met een authenciteit die gewoon past. Voor het nachtleven gaat u naar Diamond Tooth Gerties. Drink een ‘sour toe’ als u durft en eindig met een biertje in de local pub ‘The Pit’ waar u tussen de locals een saamhorigheid voelt die op niet veel andere plekken te vinden is.

Goudkoorts? Natuurlijk is de geschiedenis van de historische goudzoekers hier nog zeer aanwezig. Maar zoekt u goud, kijk dan verder. Bezoek de Yukon in september. De groene blaadjes hebben plaatsgemaakt voor felrood blad om vervolgens goudgeel te kleuren. Met het najaarszonnetje dat erop schittert ligt, waar u ook kijkt, het ‘goud’ voor het oprapen.

Ten zuiden van Whitehorse aan de rand van Alaska ligt Kluane National park. Haines Junction is het kleurrijke bewoonde middelpunt. Wandelen tot u erbij neervalt, maar ook vanuit de lucht tijdens een spectaculaire ‘flightseeing’ is de aanblik over de ijsblauwe gletsjerpunten een unicum.

Kamperen? Dat kan eigenlijk overal. Op een van de particuliere campings, maar het is nog veel leuker, mooier en goedkoper om te overnachten op een prachtig plekje in de vrije natuur. Want dat kan hier gewoon. Staat u niemand in de weg, dan kunt u gewoon gaan staan. Vindt u het toch fijner om te kamperen op een camping, overnacht dan op een van de provinciale campings. Ze kosten 12$ per nacht en een plekje in een prachtige omgeving is verzekerd.

Aan het einde van deze reis door het prachtige Yukon levert u de camper weer in bij de camperverhuurder in Whitehorse en stapt u de volgende dag op het vliegtuig dat terugkeert naar Schiphol.

Reis beoordelingen

5 gebaseerd op 1 review
5 van 5
augustus 21, 2015

Perfecte reis!

Beoordeling achterlaten

Beoordeling