Beste reistijd Canada voor uw camperreis

Beste reistijd Canada voor uw camperreis

Bent u een camperreis naar Canada aan het plannen? Vraag uzelf dan ook af wat de beste reistijd voor Canada is. Houdt dan rekening met de beste reisperiode, uw reisdoel en het klimaat. Een deel van Canada kent een lange en strenge winter met temperaturen ver onder het vriespunt.  Camperreizen door Canada kunnen tijdens de wintermaanden tegenvallen, wanneer u veel van de natuur wilt zien. Echter, gaat u richting de skigebieden dan is Canada prima vertoeven in de wintermaanden.

Canada staat naast haar skigebieden en levendige steden vooral bekend om haar natuur. Bent u geïnteresseerd in bepaalde diersoorten dan is het ook belangrijk om rekening te houden met de beste reistijd voor Canada.

De beste reistijd voor Canada is over het algemeen tijdens de zomermaanden. De temperatuur is dan hoger en er is veel licht. Dit tegenover de lange, donkere en koude winterdagen. De beste reismaanden zijn daardoor van juni tot en met september. Het najaar is het jaargetijde dat de natuur mooi opbloeit, echter valt dan ook de meeste regen. De wintertijd in Canada is vanaf november tot mei. Dit zijn de maanden met de beste reistijd voor Canada voor de wintersporters onder ons.

Waar u wel rekening mee dient te houden, is dat Canada veel toeristen trekt in de zomer. Houdt hier rekening mee tijdens het plannen van uw camperreis.

Beste reistijden voor Canada – Houd rekening met het doel van uw reis

Het mag duidelijk wezen dat het afhangt van de soort vakantie om uit te maken wat de beste reistijd voor Canada is, voor u en uw gezelschap. Ga eerst bij uzelf te rade wat u in Canada wilt zien en doen en kijk vervolgens naar de periode wanneer u wilt rondreizen.

Beste reistijd voor Canada:

  • Beste reistijd Canada qua klimaat: mei, juni, juli, augustus en september.
  • Beste reistijd Canada qua spotten van orka’s: mei tot en met september.
  • Beste reistijd Canada qua spotten van ijsberen: oktober en november.
  • Beste reistijd Canada qua spotten van Beluga walvissen: juli en augustus.

Klimaat van Canada

Tijdens de wintermaanden kunnen de temperaturen in Canada erg verschillend zijn per regio. In het binnenland kan het tijdens de wintermaanden erg koud worden, waarbij de kust van British Columbia een meer gematigd klimaat heeft met een milde winter.

De temperaturen in Canada per regio:

  • Temperaturen in Noord-Canada kunnen verschillen tussen gemiddeld -20 en 21 graden.
  • Temperaturen in Midden-Canada kunnen verschillen tussen gemiddeld -12 en 26 graden.
  • Temperaturen in Zuidoost-Canada kunnen verschillen tussen gemiddeld -5 en 26 graden.
  • Temperaturen in Zuidwest-Canada kunnen verschillen tussen gemiddeld 5 en 22 graden.

Opmerkingen

Geef een reactie